3 tips til at finde din kunstneriske vej – tip 3

ARBEJD I EPOKER

De ting der betyder noget for dig, flytter sig selvfølgelig med tiden. Det er det der kan danne grundlag for dine kunstneriske epoker. Det er et rigtig godt spørgsmål, det med hvad ens stil er, men min mening om det er at det bør være din indre verden, det du brænder for, der er centrum for dit udtryk.
Det kan føles meget snævert at skulle prøve at skabe en speciel ”stil” rent formmæssigt. Især i starten. Prøv i stedet for at arbejde med klarhed omkring hvad der betyder mest for dig lige nu og her, og tag afsæt i din private symbolik omkring dette, til at danne kerne i dine billeder. Og gør så dit bedste teknisk og ”stilmæssigt” i dine billeder, og lad ellers dette udfolde sig rimelig frit. Så længe dine billeder kredser om en bestemt symbolik eller motivkreds, vil dette være limen i din ”stil”, det der binder dine værker sammen.
Arbejd i store eller små epoker. Hvis du kredser om et emne, så lav i hvert tilfælde tre billeder med samme tema eller omdrejningspunkt. Helst flere. Det kan være du har en epoke på en måned, eller det kan være den varer flere år. Men hold fast på at lave ”epoker” så dine billeder har hjemme et sted på din kunstneriske tidslinje.

TIPS:
• Lav mindst tre billeder med samme tema, så du har en lille samling omkring hvert tema du arbejder med.
• Vær lydhør overfor dig selv, hvis dine kernepunkter/symbolikker flytter sig. Fas dem stille og roligt ud og bevæg dig ind i en ny symbolik eller epoke.
• Før en skitsedagbog med simple skitser og notater omkring hvad der rører sig for dig. Hvad der er vigtigt for dig at udtrykke og hvad kan bruges som symboler for netop dig. Dette kan være din helt hemmelige kerne i dit skaberværk. Ingen behøver se det eller vide noget om det. Det er helt op til dig. Det kan i bedste fald være hele batteriet i din skabende virksomhed, at have denne hemmelige base du kan søge tilbage til.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *