Klassiske teknikker i en ny kontekst

Hej, jeg hedder Ida Andersen Lang. Jeg er billedkunstner og underviser her på min online kunstskole, fordi jeg brænder for at gøre ordentlig undervisning i tegning og maleri tilgængelig for alle, der har lyst til at fordybe sig uanset bopæl og mulighed for at gå på kursus “i virkeligheden”. Du kan forresten læse mere om hvem jeg er længere nede i teksten. Du kan se hvad jeg arbejder med kunstnerisk på min hjemmeside.

Som medlem af Klassisk Tegne og Maleskole, er du sikker på at få en professionel og seriøs undervisning.

Klassisk Tegne- og Maleskole er en lille og eksklusiv online kunstskole, hvor der er tæt kontakt til læreren. Som medlem kan du altid skrive til mig og få råd og hjælp til din kunst. Skolen er mit hjertebarn og er 100% håndholdt og drevet af mig hjemme fra mit atelier i på Frederiksberg.

Prisen er beregnet på at det skal være økonomisk overskueligt for de fleste at være med i en længere periode og stille og roligt arbejde med sin kunstneriske udvikling.

Undervisningen er 100% online, og du har adgang til det hele 24 timer i døgnet, hvorsomhelst du befinder dig, bare du har en internetforbindelse.

Jeg glæder mig allerede til at have dig med ombord på vores fælles kreative rejse.

Her på onlinekunstskolen kan du lære solide, klassiske færdigheder i tegning og maleri, som du kan bruge til at skabe kunst inden for en hvilken som helst genre. Undervisningen går ud på at udruste dig med et solidt praktisk og teoretisk fundament, så du frit kan skabe din kunst, uden at føle dig bremset af at der er noget du ikke kan.

En anden enormt vigtig ting ved onlinekunstskolen, er at den netop er en skole, et eksperimentarium, hvor du i et forum med ligesindede kan  udvikle og eksperimentere med dit kunstneriske udtryk. Det er IKKE et sted hvor du kun skal vise dine fine og færdige malerier og tegninger, men netop dele din og se andres arbejdsproces, så du kan udvikle dig bag linjerne og SÅ vise dine færdige værker frem for verden, der hvor du synes du vil dét. Dette er helt afgørende for at udvikle sig kunstnerisk, at du har et rum for at bygge op, eksperimentere og udvikle din kunst.

Hvad lærer du

Undervisningen kan deles op i en række elementer, der selvfølgelig lapper ind over hinanden, og du kan frit sammensætte hvad du vil lægge vægt på:
x

 • Solide tegnefærdigheder – du får fuld adgang til mit store kursus i klassisk tegning, så du stille og roligt kan bygge dine tegnefærdigheder op
 • Akrylmaleri – Lær en effektiv og smuk maleteknik fra den klassiske europæiske malertradition, mischtechnik (lag på lag maleri), som kan løfte dit maleri til helt nye højder. Teknikken er på en gang enkel og super avanceret, og du kan bruge den til at skabe alle slags billeder, når først du mestrer og forstår den. På mange måder er teknikkerne fra den klassiske malertradition en velbevaret hemmelighed, men her kan du lære dem.
 • Farvelære. Først når du rigtig forstår hvad der er på færde med farverne, vil du blive fri i dit koloristiske udtryk. Jeg er certificeret underviser i den utroligt brugbare Michael Wilcox Farvelære, og på Klassisk Tegne og Maleskole får du adgang til stort og dybdegående videokursus som du kan bruge meget direkte i dit arbejde med maleriet.
 • Eksperimenter og abstraktion. Jeg elsker selv at eksperimentere og undersøge nye teknikker i maleri, og på skolen viser jeg dig alle mine tricks til effekter, strukturer og variationer i akrylmaleriet, og hvordan de kan kombineres med mere klassiske færdigheder, så du kan udvikle din helt egen kombination og udtryk
 • Forståelse for komposition. På skolen arbejder vi rigtig meget med at forstå de underliggende elementer der gør et smukt billede. Det handler om kompositon, lys/mørke virkninger og mange andre ting som det er vigtigt at forstå hvordan man arbejder bevidst med i maleriet.
 • Fokus på dit eget udtryk. På min kunstskole viser jeg dig selvfølgelig tingene gennem en masse eksempler, men vigtigst af alt er det at du lærer at integrere det du lærer i dit eget personlige arbejde med maleri. Det lægger jeg stor vægt på, og hjælper dig med som medlem. Personligt udtryk handler om mange ting, og det arbejder vi løbende med i undervisningen.

Online Kunstnerfællesskab

Klassisk Tegne- og Maleskole er online kunstskole og kunstnerfællesskab for dig der gerne vil dygtiggøre dig i tegning og maleri.

Undervisningen er 100% online.

Som elev på Klassisk Tegne- og Maleskole bliver du del af et online kunstnerfællesskab og får fuld adgang til alt materiale på skolen, så længe du er medlem.

Om underviseren

Jeg er uddannet på henholdsvis, Designskolen i Kolding, D. Kgl. Arkitektskole Kbh, samt Seminariet for Kunst og Håndværk, Kerteminde.

Min baggrund for arbejdet som underviser er en livslang kærlighed til kunst og en stærk tro på at alle kan blive dygtige tegnere og malere med den rette undervisning, kombineret med en ihærdig egenindsats.

Som underviser bestræber jeg mig på at lære mine elever solide tegne og malefærdigheder, så de får frihed til stærkt og sikkert at udtrykke sig kunstnerisk.

Min undervisning på Klassisk Tegne- og Maleskole er baseret på mine egne erfaringer med at skabe billeder gennem mange års virke som både billedkunstner og illustrator.

Jeg har gennem årene specialiseret mig i klassisk figurativ kunst med et strejf af abstraktion, og har beskæftiget mig indgående de klassiske materialer som akrylmaling, oliemaling, akvarelmaling blyant, kul, pastelkridt og farveblyanter.

Jeg har malet og tegnet så længe jeg kan huske, men har beskæftiget mig professionelt med kunst siden 1999.

Jeg har dels fra min uddannelse, dels fra mit virke som billedkunstner og underviser en meget bred erfaring både praktisk, didaktisk og teoretisk. Desuden har jeg i en årrække beskæftiget mig professionelt med salg af kunstnerartikler og har vejledt tusindvis af mennesker i deres valg af kunstnerartikler, og har et indgående kendskab til de fleste materialer der er på markedet.

Som medlem af Klassisk Tegne og Maleskole, vil du være sikker på at få en professionel og seriøs undervisning.

Se mere på min personlige hjemmeside: www.idaandersenlang.com

Uddannelse og CV i udvalg
Født 1976
1996 – 97 – Arkitektskolen, København
1997 – 99 – Designskolen i Kolding – illustration
2002 – 05 – Seminariet for Kunst og Håndværk Kerteminde, billedkunst og kunstdidaktik
2008 – 10 – Sjøreen Kunstnerartikler, Århus C – vejledning og ekspedition
2014 – Certificeret lærer i Michael Wilcox School of Colour farvelære

1999 – nu – selvstændig virksomhed som billedkunstner og illustrator
2007 – nu – underviser i tegning og maleri under AOF Århus
2010 – nu – startede onlineundervisning i klassisk tegning og maleri

 

HVAD VIL DET SIGE AT NOGET ER KLASSISK?

Hvad vil det sige at noget er klassisk? Det kan der være mange svar på men i denne sammenhæng, altså en klassisk træning inden for tegning og maleri menes der at der arbejdes med gennemprøvede metoder til at udvikle kærnekompetencer i det at udtrykke sig kunstnerisk, samt kunsten at få alt dem til at gå op i en højere enhed.

Undervisningen sigter ikke på at du skal opnå et bestemt udtryk, og da slet ikke at man skal ende med at male som “de gamle mestre” eller noget i den stil. Tvært imod sigter undervisningen på at man kan opnå en maksimal kunstnerisk frihed, baseret på følelsen af at man har styr på teknikker og udtryk, og ikke bremses af, at der er noget man ikke kan, rent teknisk.

Dette mener jeg er fundamentalt i forhold til at udtrykke sig frit, ligegyldigt hvilken retning man går i inden for tegning og maleri.

Så uanset om du ønsker at udvikle dig i en meget naturalistisk retning, en friere mere ekspressiv retning, en rent abstrakt retning eller en blanding af disse er undervisningen på Klassisk tegne og maleskole relevant.

Undervisningen er overvejende figurativt orienteret, men er relevant for alle, også de der gerne vil arbejde abstrakt. Efter min overbevisning vil en abstraktion næsten altid basere sig på et figurativt indtryk af den ene eller den anden slags, da vi lever i et univers af former. En abstraktion er ofte en fabulering over eller en fortolkning af personlige indtryk af former i en eller anden forstand.

Hvis du ønsker at dygtiggøre dig inden for disse felter, er Klassisk Tegne og Maleskole et sted hvor du kan være sikker på at lære en lang række færdigheder til at styrke dig i din kunstneriske proces.

Venlig hilsen
Ida Andersen Lang
underviser på Klassisk Tegne og Maleskole

1 svar
 1. Bjørg Annalise Vogel
  Bjørg Annalise Vogel siger:

  Kære Ida
  Jeg har lige opdaget din tegne-maleskole, og har med stor glæde set mange af dine gratis videoer.
  De er fremragende og inspirerende. Også din mentale støtte, til at være vedholdende.
  Efter et par år, hvor jeg følte at jeg var gået i stå kreativt.
  Har jeg lige bestemt mig til, at tegne min. 1/2 time hver dag.
  Og så opdager jeg dig. Jeg har tidlige malet med akvarel, olie og Acryl.
  Mange hilsner Bjørg

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *