3 tips til at finde din kunstneriske vej – tip 2

LÆR DIT HÅNDVÆRK

Kunstnerisk skaben udspringer af dine visioner, din lyst til at kreere. Du har drømme og visioner du gerne vil ud med, eller måske har du lyst til at gengive skønheden i det du ser i din omverden som tegninger eller malerier. Dette er den visionære side af det at skabe kunst, og her hele dit skaberværk kommer fra.

Imidlertid er det første ofte der sker, når du vil omsætte dine visioner til kunst, at du mødes med en mur af udfordringer omkring materialernes muligheder og hvordan de tackles. Desuden er der hele det tekniske udførselsaspekt. Hvordan griber du i det hele taget det hele an? Hvordan får du dine ideer over på papir eller lærred? Hvordan bygger du dine billeder op, så du er sikker på at komme i mål? Spørgsmålene er mange, og sandheden er at du bliver nødt til at sætte dig ind i de materialer du vælger, for at få det bedste ud af dem, og lære de tekniske basisfærdigheder, for at det bliver sjovt.

Du kan sagtens eksperimentere dig frem på egen hånd. Vær åben over for materialerne. Lav nogle prøveark på papir eller lærred, hvor du simpelthen tester af, uden henblik på et færdigt værk, hvad du kan få materialerne til, hvad de vil og ikke vil. Tænk over deres fysiske beskaffenhed, og tænk det ind når du arbejder med dem. Giv det lidt tid, og vær åben. Prøv at finde på forskellige måder at bruge dem på, og brug tid på at bygge fortrolighed op med dine materialer.

Det hurtigste er selvfølgelig at lære om materialerne af en der allerede kender dem. Det kan spare dig en masse tid, og måske kan en erfaren lærer vise dig ting, du aldrig selv ville have fundet på. Det er i hvert tilfælde min erfaring. Jeg sætter de lærere, jeg har haft meget højt, og er taknemmelig for at stå på skuldrene af generationer af kunstnere, der har givet deres teknikker videre til næste led.

TIPS:
• Sæt tid af til eksperimenter med materialer og teknikker uden færdige resultater for øje.
• Søg viden om materialernes fysiske virkelighed, og tag afsæt i dét i din tilgang til dem.
• Eksperimenter med hvordan du håndterer dine materialer rent kunstnerisk. Prøv at arbejde hurtigt, langsomt, præcist, upræcist osv for at finde din stemme med materialer og udtryk.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *