3 tips til at finde din kunstneriske vej – tip 1

Find din kunsneriske kerne

Hvad vil det egentlig sige at noget er kunst? Hvornår kan man sige at noget går fra at være ikke-kunst, men ”blot” syslerier, til at være rigtig kunst? Det er der jo mange definitioner på, nogle mere snævre end andre, men her er min:

Kunst er når du ikke kan lade være med at udtrykke dig. Når du har noget inden i du gerne vil give til verden for at gøre den til et bedre sted. Du er i kunsten når du udtrykker dig, og du giver til verden, når dine kreationer er til for andre så de kan glædes ved det. Kunst er en cyklus mellem dig der skaber, dine værker og dem der har den glæde at se dem.

For at din kunst kan blive rigtig dig, er det vigtigt at du udtrykker dig kunstnerisk omkring noget der betyder noget for dig. Dette kan være alt muligt. Det kan være du helt enkelt vil hylde din fascination ved vores verden ved at gengive den præcist som den er i tegning eller maleri. Dét alene er en essentiel del af kunsten. At lade din oplevelse af verden gå igennem dit kunstneriske spejl. Det kan også være du gerne vil udtrykke noget der er mere uhåndgribeligt. Her er det vigtigt at du finder ud af hvad der for dig symboliserer det du gerne vil ud med. Er der for eksempel specielle farver eller motiver, der kan bære din fortælling ind i dine billeder? Er der motiver du er specielt fascineret af, som betyder noget specielt for netop dig? Hvad er det de betyder, og hvorfor? Prøv at klargøre dig disse ting, og brug dem i din kunst.

På Klassisk Tegne- og Maleskole holder jeg denne sommer et helt særligt online sommer-retreat “Find din kunsteriske kerne” med mine bedste metoder til at finde ind til ens helt unikke kunsteriske stemme og identitet. Du kan læse meget mere om dét lige her

TIPS:
• Prøv at gøre dig klart om der er farver, former og motiver der betyder noget særligt for dig. Lav lister over dem, vælg ud og kombiner dem på kryds og tværs til nye billeder der helt er dig.
• Gør dig klart hvad disse farver former og motiver betyder for dig. Du behøver ikke fortælle det til en sjæl. Men det gør dine billeder stærkere at du er klar over hvad din fortælling er. Dine beskuere har deres egen fortælling som de ser i dine billeder. Det giver du plads til, ved at skabe ud fra din egen hemmelige symbolverden.
• Saml på billeder af farver, motiver og ting der betyder noget for dig. Det kan du gøre i en mappe helt fysisk hvis du vil, men en let måde er at lave en konto på www.pinterest.com og lave mapper derinde med billeder der kan nære din fantasi. Du behøver ikke bruge dem direkte i dine billeder, men kan blot have dem som afsæt og inspiration.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *