Tegning af lilje i grafit blyant

Jeg har altid være fascineret af liljer og ikke mindst af at tegne dem.

Deres elegante former. Komplicerede indre og smukke støvdragere.

Faktisk er det en blomst jeg har tegnet igen og igen, siden jeg var helt helt ung.

* * *

Jeg har netop afsluttet dette lille eftermiddagsstudie af en smuk hvid lilje, alt sammen optaget som online tegneworkshop til Klassisk Tegne- og Maleskole.

Som altid når jeg starter et motiv op, bliver jeg hurtigt grebet af en dyb fascination af detaljerne, og der er jo til ugevis af fordybet studie i og forståelse af motivet, undersøgt nøjagtigt og møjsommeligt med blyanten.

Men det er altid et mål for mig at lave studier og skitser, hvor jeg fokuserer på det overordnede, at runde af, forenkle og fortolke, til en tegning der kan udføres på en enkelt session.

Dette studie i liljens mystik tog mig cirka 3 timer at tegne, bag kameraet. Alt er dokumenteret trin for trin i en tidløs videoworkshop om botanisk tegning i grafit.

* * *

Min proces er den klassiske tilgang jeg har til tegning.

Først byggede jeg formen op med fokus på de helt store træk.

Dernæst brugte jeg en god bid af tiden på at komme ind i linjernes skønhed. Der hvor stregerne danser og bliver til deres egen visuelle poesi.

Afslutningsvist åbner sig det fascinerende arbejde med lys og skygge. At få det hele til at gå op i en højere enhed, stadig med blik for enkeltheden, enheden.

Det hele går på skønneste vis op i en højere enhed. Og grænserne mellem de tre faser af tegning, form, kontur og valør udviskes.

Blyantstegning er en forunderlig ting. Det skærer oplevelsen af det sete helt ind til benet. Jeg havde en fantastisk eftermiddag i selskab med liljens smukke væsen.

Nu tænker jeg bare på hvornår jeg mon skal tegne mine næste liljetegning og lade mig drømme hen i dens fascinerende verden af elegante former.

* * *

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *