En vinterhilsen….og noget om kunstneriske åndehuller

Tiden flyver afsted, og vi er allerede mere end en måned inde i det nye år. Er du mon med? Er jeg mon med? Her er i hvert tilfælde en lille forsinket nytårshilsen fra mig til dig.

Der er mange ting i livet der trænger sig på og vil tage tid fra den tid vi har for os selv til at lave kunst. Det tror jeg vi allesammen kender til, og et af mine ønsker for det nye år er at blive bedre til at pille små åndehuller ud i dagen, til at arbejde med små hjerteprojekter, kunstneriske ting der ligger mit hjerte nært, og som ikke nødvendigvis har andet formål end blot at være til stede i nuet, i kunsten. Vi hører ofte at vi skal være i nuet, og faktisk er der ikke noget jeg er mere enig i. Vi er, vi lever lige nu og her. Og for mig er en af de smukkeste ting i nuet, at skabe uden andet mål end at være midt i denne skaben.

Med dette ønske åbner jeg bogen for 2018. Jeg har bærer ønsket om at være mere i nuet i min kunst, for det er hele drivkraften i kunsten for mig, og jeg har også dette ønske for dig. Og det er noget jeg vil gøre hvad jeg kan for at komme meget mere “hjem” til her på KTM både ved at jeg vil begynde at skrive små intuitive blogindlæg helt fra hoften, lige her i nuet. Og dette er det første af disse små “nuer” i min kunstneriske tankestrøm til dig. Jeg har undervist online her på KTM i et par år nu, og det har været en fantastisk rejse, både med alle jer der er medlemmer, og alle jer der følger med.

Idag vil jeg blot give dig tre små råd til at skabe små åndehuller af kunst i din hverdag:

  • sørg for at have et sted du kan gå til og fra, hvor dine kunstnerting ligger frit fremme, og du bare kan gå igang. Det behøver ikke være noget stort. Tilpas det til hvad virkeligheden er for dig. Det kan blot være en lækker blok, og et penalhus med dine yndlingsblyanter eller farveblyanter (sådan et sæt har jeg selv. Det poster jeg et lille “nu” om senere)
  • Hvis det er svært for dig at have et fast sted at sidde, så sørg for at lave et lækkert lille flytbart sæt, som du kan have med alle vejne. Igen, det kan være så simpelt som en blok og et par få udvalgte tegnesager (jeg havde for eksempel en årrække, hvor jeg kørte i tog i næsten 1½ time hver dag. I den periode dedikerede jeg mig til at lave blyantsskitser på farten, og fik faktisk lavet mere end 200 tegninger i toget, og fik samtidig overvundet en hel del hurdler med “sceneskræk” og om man lige sad det og det rigtige sted…
  • Lov dig selv at have mindst ét kunstnerisk åndehul om dagen. Det kan være blot 10-15 minutter. eksperimenter med at lave mindre projekter, der kan gøres færdige på få sessioner eller blot én session. Det giver en fantastisk træning og variation. Øv dig i at lytte til din indre kunsteriske stemme, og mærk fra dag til dag hvad du føler dig tiltrukket til at lave.

Det var årets første lille Nu af kunstneriske tanker fra mig. Jeg håber du får et fantastisk kunstnerisk år, og hvis du har lyst til at slutte dig til vores online kunstnerkreds på KTM, er du selvfølgelig altid hjerteligt velkommen – du kan starte allerede idag, lige her.

De bedste kreative hilsner,

Ida

PS: billedet er min første lille mandala her fra i år. Udført i små åndehuller om aftenen blot med farveblyanter og lidt tonet papir. (du kan lære min farveblyantsteknik her på KTM)

PPS: Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv endelig her i kommentarerne neden for.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *