Ønskebogen

Hej og velkommen her til ønskebogen.

Her handler det om dig. Jeg vil så gerne høre om hvad du går og arbejder kreativt med!

Hvad arbejder du kreativt med?

Tegning?

Maleri?

Begge dele måske? Eller noget helt tredie?

Hvem er lige netop du?

Hvad er dine interesser, og hvordan hænger de sammen med din kreativitet?

Hvad er dit højeste ønske for den perfekte kreative workshop, skræddersyet til dig?

Er der et bestemt problem i din kreative proces, du har brug for hjælp og vejledning til?

Lad mig høre, og jeg skal gøre mit bedste for at hjælpe!

Fortæl lidt om dig selv nedenfor, og stil mig endelig spørgsmål hvis du har noget på hjerte. Jeg elsker at snakke med alle jer kreative, dejlige mennesker, så hold dig ikke tilbage!

Jeg glæder mig til at høre om hvem netop du er og hvad får dit kreative hjerte til at banke.

Skriv til mig lige her nedennder 🙂

Kreative hilsner, Ida

PS: tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få alle mine bedste tips og råd til succes med tegning og maleri

8 replies
 1. idaandersenlang
  idaandersenlang says:

  Kære Allesammen!
  Tusind tak for jeres tilbagemeldinger, jeg vil tage dem alle med i betragtning i forhold til workshops i 2017.

  Jeg har nu trukket lod, og vinderen af en valgfri gratis workshop er: Eva Vig. Tillykke, Eva! Du vil få direkte besked på mail.

  De bedste decemberhilsner, Ida

  Svar
 2. Eva vig
  Eva vig says:

  Hejsa – jeg synes det er svært at finde en stil der er helt sin egen – har svært ved at have troen på det når jeg laver noget ud fra mit eget tankespind – denne proces fra ide til skitse til maleri interessere mig meget at blive bedre til

  Svar
  • idaandersenlang
   idaandersenlang says:

   Kære Eva!
   Mange tak for din fine kommentar. Det allerførste jeg tænker er at det er en GOD ting at have noget “tankespind” – det er jo din fantasi! Nogle har problemer med at de overhovedet ingen ideer har. Men det lyder du til at have. Og det er jo supergodt! Men jeg kan godt forstå at du har svært ved processen omkring at omsætte dine ideer og indre billeder til konkrete malerier og tegninger, det er også en udfordring og på sin vis avanceret.
   Der er rigtig mange der har meldt tilbage til mig, at netop det med proces og ideudvikling er et problem. Det har jeg taget til efterretning, og jeg vil vende tilbage med konkrete workshops om netop det emne så hurtigt som jeg kan. Det er et stort emne, så det er lidt svært for mig at give gode råd til sådan helt kort, uden at det kommer til at lyde overfladisk.
   Men ikke desto mindre: min erfaring er at det er supervigtigt at have en skitse/idédagbog, ikke en der skal være spor flot og fuld af smukke skitser nødvendigvis, men husk at hver gang du får et indre billede eller en ide til noget, så skriv det ned i ord, hvad det er du “ser” og hvis du kan så lav en lille primitiv tegning til, gerne en lille en, måske bare omkring 5-7 cm bred/høj – det er meget nemmere at lave en lille tegning end en stor. Den kan som sagt være meget primitiv, nærmest bare nogle kradserier, der skal vise hvad du havde i tankerne og være en slags tillæg til din nedskrivning af din ide. Sådan har jeg altid gjort. Bare nedfældninger der tager nogle minutter at lave. Det vigtigste er at du “fanger” din ide. Når du så går tilbage og læser dem, får du nok nye “indre syn” af din ide, og sådan kan du udvikle dem inde i din fantasi, og de vil måske stå klarere og klarere. På sigt hvis du er flittig med at skrive/kradse ideer ned, kan du også se om der er et mønster i det, og om der er vigtige temaer – for dig – der går igen.
   Men som sagt, jeg vil vende tilbage med en konkret videoworkshop om emnet.
   Bedste hilsner, Ida

 3. Hanne Lykke
  Hanne Lykke says:

  Hej Ida

  Mit ønske er at komme ud af min blokade jeg føler jeg har hver gang jeg skal i gang med et nyt projekt, jeg ønsker at få ideer og inspiration, jeg føler ikke at det flyder for mig. Jeg mangler ideer til teknikker og arbejds proces.
  Håber virkelig at vinde

  Hilsen Hanne Lykke

  Svar
  • idaandersenlang
   idaandersenlang says:

   Kære Hanne!
   Mange tak for dit svar. Det vil jeg tage til efterretning. Det er nok et for stort emne til at jeg kan svare dig fyldestgørende her i en kommentar. Jeg vil sige det sådan, at for mig selv har det været stort at have en ordentlig malerteknik at falde tilbage på. Jeg kender godt selv det med at man kan gå i stå med ideer og inspiration. Der kan det være rigtig dejligt at fokusere på det tekniske faktisk, og prøve at undgå at skulle “opfinde den dybe tallerken” – f.eks spørge sig selv hvad nogle af ens yndlingsmotiver er. Det kunne f.eks være blomster. Og så meget enkelt vælge et motiv ud fra dét, og koncentrere sig om det malertekniske. Hvis man gør det, så kan de mere kreative ideer nogle gange indfinde sig igen helt af sig selv, ved at man holder op med at fokusere på det, og i stedet fokuserer sin energi på det tekniske med et rimeligt ligetil motiv. Det er også derfor jeg har så meget fokus på det malertekniske på min skole. Hvis man kan få godt fat dér, så kommer ideerne nogle gange af sig selv. Et andet lille tip er at have en bog, hvor du skriftligt skriver dine ideer ned, når de pludselig melder sig. Det kan bare være simplestikord. Når du så føler dig tom for ideer, kan du kigge i dine “ide-notater” og så begynder der tit at melde sig nogle visuelle ideer på nethinden. Sådan har jeg det i hvert fald :o)
   De bedste hilsner,
   Ida

 4. idaandersenlang
  idaandersenlang says:

  Hej! Det er her det foregår! Jeg vil så gerne høre om dig 🙂 – så jeg kan jo starte med lidt om mig 😉 jeg hedder Ida, og det er mig der, her hjemme fra mit atelier kører mit hjertebarn, Klassisk Tegne- og Maleskole. Det er mit hjertebarn, fordi mit hjerte banker for at dele glæden ved kreativitet med andre. Det gør jeg så dels igennem min egen kunst, altså især tegning og og maleri, dels gennem min undervisning, hvor jeg gør alt hvad jeg kan for at dele ud af al min viden omat skabe kunst, som jeg har erfaret gennem de seneste 25 år!

  Jeg glæder mig til at høre fra dig! 🙂

  Svar
  • Anette Neupart
   Anette Neupart says:

   Kunne tænke mig at vide. Når man maler figurativt bliver bunden malet først og tegner man med blyant. Hvis man tegner forkert hvad gør man så hvis man gerne vil have maleriet til at være lys og let.
   Hilsen Anette

  • idaandersenlang
   idaandersenlang says:

   Kære Annette!
   Mange tak for dit indlæg, og undskyld det sene svar, det har været en lidt travl uge :o)
   Det er et rigtig godt spørgsmål du stiller. Og der er mange måder at starte et maleri op på. Det er noget jeg stort set altid kommer ind på i starten af mine workshops, da jeg altid maler billederne på video helt fra de aller første streger. Så der viser jeg en masse helt konkrete begyndelser på malerier.
   Man kan starte med at tegne sit motiv på lærred i blyant hvis man ønsker det. Det gør jeg rigtig tit, og nogle gange bruger jeg farveblyanter. Men som oftest blyanter. Jeg vil sige at for at det ikke bliver før mørkt fra starten, så er det godt ikke at bruge alt for bløde blyanter, HB, F eller H kan være rigtig fint. Og så er det vigtigt at huske at du nemt kan viske på lærred, det tænker man måske ikke over, men du kan nemt rette på lærred i din blyantstegning med knetgummi eller almindeligt viskelæder. Og så ikke gå for hårdt til værks og ligesom nøjes med at skitserer dit motiv, indtil du synes det er tilfredsstillende. Blyant vil slå op igennem malingen, så det er vigtigt at få visket områder og streger ud, man ikke ønsker at have med. Der udover vil jeg sige at det er godt at lære sig at bruge titanhvid hele vejen op igennem maleriet. Den kan utroligt meget, når først man lærer sådan rigtigt at inkooperere den i lag på lag i sit maleri. Så kan du hele tiden styre hvor lyst dit maleri skal være. Det er igen noget jeg kommer ind på igen og igen i mine workshops.
   Men det konkrete svar på dit spørgmål er at du nemt kan viske i blyant på lærred. Så sørg for at du er tilfreds med din underliggende tegning, inden du går videre til at komme maling over.
   Bedste hilsner, Ida

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *