Er der farvekaos i dit liv?

Eller, sådan får du styr på farverne:

Måske trives du med kaos i farvebeholdningen. Men er du den mindste smule som mig, er dette kaos i virkeligheden i vejen for at du kan udtrykke dig frit som maler. Hvis du kan svare ja, til et eller flere af disse spørgsmål, så læs videre, for hjælpen er nær!

  • Jeg blander nogle gange en farve jeg er tilfreds med, men senere kan jeg slet ikke huske hvad jeg gjorde, og kan ikke blande den igen
  • Mine farver fylder en helt masse, og det er svært at hitte rundt i dem, og hvad jeg skal vælge for nogle, når jeg maler
  • Når jeg blander ender det ofte med mudder og jeg spilder en masse maling fordi jeg ikke får den farve jeg er ude efter
  • Helt ærligt bruger jeg vildt mange penge på maling, tonsvis af tuber, for at være dækket ind i forhold til at kunne blande mange forskellige farver
  • Nogle gange skal jeg male uden for mit værksted og det er helt umuligt at forestille sig at have en fuld palet med, det ville jo fylde en halv rygsæk!
  • Jeg synes det er en lumsk affære at blande farver og prøver mig frem på må og få.
  • Jeg ser for mit indre blik hvad det er for en farve jeg gerne vil blande, men er frustreret, fordi jeg ikke kan komme frem til de farver jeg gerne vil!
  • Jeg har mistet overblikket over mine farvetuber. Jeg har ikke lyst til at købe endnu flere, men alligevel føler jeg ikke at jeg kan blande hvad jeg vil, med det jeg allerede har.

Og sådan kunne man nemt blive ved. Hvis du kan svare ja på et eller flere af disse spørgsmål, kan jeg trøste dig med at du slet ikke er alene. Men hvad hjælper det dig? Ikke ret meget. Men heldigvis er hjælpen nær. I videoen neden for vil jeg fortælle dig en hemmelighed om farver, som kan være svært at få fat på. Faktisk er det kun inden for de seneste par år, jeg selv har fundet ind til kernen af farveblanding. Og jeg har malet i rigtig mange år. Og læst mange bøger om farver.

Her vil jeg dele den måske vigtigste ting der er at indse og erkende om at blande farver. Det er den første lektion i mit store kursus om farvelære. Alene i den éne video, fortæller jeg dig nogle ting der kan blive helt afgørende for din videre rejse ind i farvernes univers.

Så puds brillerne, skru koncentrationen på og se den video med en lup.

For her afslører jeg den måske vigtigste hemmelighed om at blande farver med succes.

Dette er første del af lektion 1 (der er ni lektioner i alt, på hver ca fem videoer) i mit store farvelærekursus – kvit og frit til dig

Rigtig god fornøjelse og mange kreative hilsner,

Ida

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *