MasterClass – Portrættegning

Herover kan du se video 2 i kurset helt gratis. Den handler om tips til at “konstruere” korrekte proportioner til hoved og ansigt.

Åbner 1. juni 2016 – forløbet varer sommeren 2016, juni, juli og august

Lær at tegne vellignende naturalistiske portrætter

I denne Master-class går vi helt i dybden med at tegne portrætter og ansigter i blyant.

Vi vil tage fat på motivet portræt ud fra en række kernediscipliner i tegning. Dog er det vigtigt for mig at sige at det er de samme teknikker, du kan bruge til alle andre motiver, og er ikke specifikke for portræt som sådan. Så alle, der er vilde med tegning, kan få en masse ud af at være med.

Portrættegning er et stort og dybt område at beskæftige sig med. Ansigtet er en af de ting vi er allermest vant til at se på, og derfor stiller vi både som tegnere og beskuere af tegninger helt naturligt store “krav” til hvad vi synes ser “rigtigt” ud. Er der noget der virker bare den mindste smule forkert, ser vi det straks. Derfor kan man sige at portrættegning er en af de mere krævende discipliner, da der er en række af færdigheder der skal spille sammen for at man lykkes med det.

For at mestre portrættegningens kunst, er det vigtigt at bygge en god disciplin op omkring flere elementer af tegning. Alt dette tager vi fat på i denne Masterclass.

Vi arbejder hele vejen igennem i to spor:

1. gennem hele forløbet vil jeg give dig en masse gode skitseteknikker til at øve dig på at tegne portrætter. Det er meget vigtigt at have en god skitsepraksis for at opbygge en lethed og naturlighed omkring det at tegne portrætter.

2. Samtidig med starter vi en lang tegning op med henblik på at lave et portræt med en høj grad af finish, detaljerigdom og ikke mindst portrætlighed, som jo er det springende punkt i forhold til at tegne vellignende portrætter.

Strukturen i hele kurset er at bygge sine portrættegninger op i en ordnet sekvens:

  1. Formtegning
  2. Konturtegning
  3. Lys og skygge

NIVEAU: jeg har struktureret workshoppen sådan så alle kan være med uanset niveau. Er du meget ny i tegning, skal du ikke afholde dig fra at kaste dig ud i det. Men da det jo er en Masterclass vil det sige at niveauet af input er højt og der er noget at “rive i” for jer der allerede har tegnet meget.

MATERIALER: blyanter i forskellige hårdheder, viskelæderblyant, knetgummi, tegnestubbe, tegnepapir samt  evt egne fotoreferencer

Så spids blyanterne og gør dig klar til dykke ned i portrættegningens ædle kunst.

 

BEMÆRK:

Masterclassen er eksklusivt for medlemmer af Klassisk Tegne- og Maleskole – bliv medlem i dag her

 

Heidi-finished-red-web

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *